La Familia at The Alice

8
32877
the Alice
09:00 pm
La Familia at The Alice
12 May
Saturday
2018
  • Location
  • Artists
  • Genres
  • Status
  • Price
  • Londra
  • La Familia
  • music
  • on sale
  • 19

Usile se deschid la ora 21:00 iar concertul va incepe in jurul orei 23:30.

Inainte si dupa concert atmosfera va fi intretinuta de DJ Cer Senin si Mc Arama.

Intrarea persoanelor sub 18 ani strict interzisa!!

Va rugan sa aveti un act de identitate cu fotografie pe care sa l prezentati la intrare!!

Va asteptam cu Drag!!

La Familia s-a format ca trupă în anul 1996, avandu-i ca membri pe Dragoș „Puya” Gărdescu și Tudor Sișu. Cei doi au avut o ascensiune rapidă, cucerind publicul din România prin atitudinea lor nouă pentru piața muzicală, ei fiind apreciați pentru stilul original și pentru viziunea lor asupra vietii de cartier.

Albume precum „Nicăieri nu-i ca acasă”, „Bine ai venit în paradis” sau „Familiarizează-te” le-au adus aprecierea fanilor și criticilor de gen, iar La Familia a devenit un punct de referință în Hip-Hop-ul românesc.

Piese precum „Tupeu de borfaș”, „Vorbe” sau „Probleme de familie” vorbesc despre problemele de cartier, cu care cei doi membri erau deja familiarizați. În anul 2003, Sișu este arestat pentru consum de droguri și este condamnat la 3 ani de închisoare, o lovitură mare pentru întreaga mass-medie. Doi ani mai tarziu, in 2005 este eliberat condiționat, dar în scurt timp revine la închisoare, fiind găsit în posesia unei mari cantități de droguri la doar 6 luni de la eliberare.

Trupa a mai întâmpinat probleme când i s-a interzis să mai folosească numele de „La familia”. Puya a afirmat că cei de la B.U.G. Mafia au înregistrat numele “La Familia” la OSIM și i-au cerut 15.000 de euro pentru a putea să-l folosească în continuare. Acest gest a șocat consumatorii de hip-hop din România, iar reacția lui Puya a fost simbolică: a luat naștere single-ul „Foame de bani” în care critică atitudinea foștilor colegi de concerte.

A urmat albumul cu același nume, “Foame de bani” lansat fără Tudor Sișu și lansarea videoclipului “Adevărul gol-goluț” (piesă regăsită pe album). In anul 2006, când Sișu a revenit din închisoare, Sisu & Puya au lansat un nou album – “O mare familie” unde au colaborat cu numeroase nume importante din Hip-Hop-ul românesc (C.I.A., Verbal, Codu’ Penal, Brugner, s.a.). Tot atunci este lansat videoclipul piesei “Tot în familie”, în care își face apariția Florin Călinescu. Patru ani mai târziu, după procese și judecată, Sișu & Puya își câștigă numele de La Familia în instanță și lanseaza videoclipul “Consecințe” în colaborare cu Cedry2k & Bibanu’ (piesă ce a făcut parte din soundtrack-ul lung-metrajului “Eu când vreau să fluier, fluier”).

A urmat o pauză de 11 ani în care membrii trupei s-au concentrat pe carierele solo, ambii lansând un număr de 4 (Puya), respectiv 7 (Sișu) albume solo. La 20 de ani distanță de la lansarea primului lor album, “Băieți de cartier”, La Familia lansează un nou album, după o pauză de 11 ani intitulat “Codul bunelor maniere”. Prima piesă lansată de pe album, “În realitate” (20 aprilie 2017) a dat startul videoclipurilor extrase din noul material. Revenirea celor doi este marcată și prin organizarea unui mega-concert La Familia, acasă, în Sălăjan; pe Insula Artelor din Parcul IOR.

share